FITE

Financial Independence Through Entrepeneurship (FITE) is een ongekende samenwerking tussen Dermalogica en Kiva.org om vrouwelijke ondernemers kleine leningen te geven om ze te helpen met het starten of laten groeien van een eigen bedrijf. De economische kracht van vrouwen is één van de grootste drijfveren van duurzame verandering in ontwikkelingslanden. En toch wordt er niet in vrouwen geïnvesteerd.

Vrouwen krijgen vaak geen lening bij een bank en worden geconfronteerd met hoge mate van financiële discriminatie. Enkele producten van Dermalogica zijn voorzien van een extra kartonnen verpakking. Op deze verpakking staat een code. U kunt deze code invoeren op de website van FITE. Dermalogica doet dan een bijdrage aan het microkrediet.

Volgens de Wereldbank is de economische zelfstandigheid en financiële onafhankelijkheid van vrouwen één van de grootste krachten om duurzame armoede te bestrijden in de ontwikkelingslanden.

Doe mee met FITE– geef vrouwelijke entrepreneurs door middel van microkrediet constructieve hulp voor nu en voor de toekomst. Voor mee informatie kunt u terecht op:  http://joinfite.org/